Byta från aktie o fondkonto
Sök:

Byta från aktie o fondkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Byta från aktie o fondkonto

Hej. Jag vill byta från ett aktiefondkonto till lysa. Finns det någon anledning att inte göra det, tänker på skatter osv. Någon gång kommer jag ju ändå få skatta tänker jag.

ska jag bara flytta sparandet och ha kvar fonderna på ett aktiefond-konto eller går det lika bra att sälja nu? Finns det något att tjäna/förlora på att ha kvar det eller inte.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som du skriver kommer du ändå behöva skatta när du säljer för att använda pengarna någon gång, så det kan vara lika bra att rycka av det plåstret med en gång.

Det hade så klart varit lättare att ta det beslutet om börsen hade gjort ett rejält fall precis, å andra sidan kan man ju inte sitta och hoppas eller förvänta sig ett rejält fall och fortfarande ha pengarna investerade…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Du vet vilka skatter som du betalar idag. Hur det blir imorgon vet vi inte. Flyttar du utanför Sverige kan din skatt gå ner rejält för dina vinster.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Conny

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Tycker absolut att du ska flytta det nu direkt.

Jan har gjort en kalkylator som du kan räkna ut om det är värt eller ej att flytta pengarna på den valda tidshorisonten, du hittar kalkylatorn här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-04 klockan 17:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.