Byta från ISK på Nordea till avanza/nordnet.
Sök:

Byta från ISK på Nordea till avanza/nordnet.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linnea

ställde för sedan frågan: Byta från ISK på Nordea till avanza/nordnet.

Hej! Jag har ett ISK konto på Nordea med ca 250 000kr, det ligger i olika fonder min bankman rekomenderat. Nu tänkte jag flytta de pengarna till avanza eller nordnet för att få längre avgift och placera pengarna enligt någon av Jans portföljer, kanske hälften i rikatillsammans och hälften i nybörjarportföljen. Frågan är hur man bäst gör det? Säljer jag fonderna i nordea, och flyttar pengarna efter? Flyttar jag allt på en gång eller uppdelat? Blir det en annan skatt om jag sålt och placerat igen än min vanliga schablon skatt på ISK.

Hoppas någon har bra råd, eftersom jag är väldigt pepp på att ”organisera” min ekonomi och kapa lite onödiga avgifter!

Med vänlig hälsning, Linnea

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Linnea,

Du ska kunna flytta fondinnehav från Nordea till Avanza om de fonder pengarna är placerade i idag också finns hos Avanza. Om de inte gör det, byt fond hos Nordea till en som finns i mottagande bank. Sen är det lite formalia som ska glras så är det klart inom någon månad.

Läs mer här:

https://www.avanza.se/mina-sidor/flytta-vardepapper.html

Jag tycker sen att du ska placera dem enligt nybörjar- eller globala barnportföljen beroende lite på sparhorisont. Jag själv kör bara global indexfond, inget annat.

Ta reda på exakt vilka fonder det är hos Nordea och kolla sedan om de finns hos Avanza. Om någon inte finns så ketar du upp någon find hos Nordea som finns hos Avanza och sedan byter till den. Sen kan du genomföra flytten.

Det aka inte påverka skatten eftersom de aldrig betraktas som att kapitalet lämnar ISK-bubblan.

hoppas du blev lite klokare nu;-)

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack snälla för bra svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Linnea

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-22 klockan 13:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.