Byta från Nordnet till Lysa - smart eller dumt?
Sök:

Byta från Nordnet till Lysa – smart eller dumt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ad

ställde för sedan frågan: Byta från Nordnet till Lysa – smart eller dumt?

Hej!

Jag är en sparare som ser fördelar med automatiskt fondrobot-sparande, och funderar på att samla allt hos Lysa. Har en större 90/10 global barnportfölj som jag byggt under ett par år med regelbundet månadssparande.

Min fundering är om jag har något att förlora på att sälja av lasset och flytta över?

Jag har som nämt sparat ett tag och köpt andelar i fonderna till i lägre NAV värden än idag, och idag står ju börsen så högt.

Blir det kanske så att jag köper in i Lysas fonder till högre NAV kurs än jag snittat under åren i min befintliga portfölj och därmed får mindre andelar och sämre utväxling på samma kapital?

Tack hälsar en glad nybörjare :)

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det enda som spelar någon roll är om Lysa är bättre än din nuvarande portfölj. Lysa kostar ca 0,40% för en 90/10-portfölj som är extremt lik barnportföljen. I princip bara förvaltningsavgiften som skiljer. Vad betalar du totalt i avgift idag? Om du har basen i Länsförsäkringar Global Indexnära så misstänker jag att din nuvarande portfölj är billigare. Den enda vinsten då är att du får det helautomatiskt istället för att behöva ombalansera och jaga billigare indexfonder.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du vinner att byta till Avanza och väljer 100% Avanza Global 0.11% avg. 10% ska du ha på sparkonto. Räntefond är förlust affär. Global indexfond sköter allt utmärkt långsiktigt.

Mvh. Jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-17 klockan 19:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.