Byta från Nordnet till Lysa
Sök:

Byta från Nordnet till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Byta från Nordnet till Lysa

Hej!

Jag är nybörjare på alla sätt inom detta. Det är möjligt att min fråga är både både dum och enkel men kanske också en fråga som då är lätt att svara på =)

Jag har både Nybörjarportförljen och globala barnportföljen (utan guld) och spar 2000 kr i vardera portfölj  (på nordnet) varje månad. Livet tillåter mig inte tidsmässigt att engagera mig i dessa portföljer just nu med extra ombalanseringar mm så jag önskar flytta mitt sparande till Lysa (där jag också redan har ett sparande till mina barn). Om jag inte är helt ute och cyklar så har jag förstått det som att det är riskabelt att sälja av allt på nordnet och sedan föra över pengarna till Lysa…detta pga att det är svajigt på börsen. Kan jag låta portföljerna vara så som dom är nu  och stoppa mitt månadssparande på Nordnet och istället månadsspara på Lysa (i samma fördelning som Globala barnportföljen samt Nybörjarportföljen) ? Jag låter alltså pengarna vara kvar på nordnet utan månadsspar…då missar jag ränta på ränta effekten men kan det kompenseras med att jag månadsspar på Lysa ist?

Hoppas jag inte är allt för otydlig!

Tack för trevlig podd! Jag har lärt mig mycket!

Vänligen,

Anna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

Ränta på ränta effekten blir lika stor oavsett om du fortsätter spara på ditt gamla konto eller om du sparar i Lysa, oavsett hur många konton du har så är det samma ränta på ränta effekt.

Att flytta över allt samtidigt just nu hade jag inte gjort eftersom man kan missa en stor uppgång under den tiden pengarna ligger utanför börsen.
Däremot hade du kunnat flytta t.ex 1/5 i taget, när väl den första delen är över så tar du och flyttar en lika stor del igen. På så sätt så kommer inte hela kapitalet ligga utanför, det är lite mer jobb men säkrare.

Hoppas du kommer fram till hur du vill göra!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-18 klockan 05:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂