Byta från Öhman etisk index europa till LF global index
Sök:

Byta från Öhman etisk index europa till LF global index

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Byta från Öhman etisk index europa till LF global index

Hej, jag har fått ta över en fond från mina föräldrar som dem sparat till mig under min uppväxt. Fonden heter Öhman etisk index. Jag funderar på att byta och flytta pengarna till LF global index… då jag förstått att den är \”bredare\” och billigare. Är det ett bra första steg för att sedan komplettera med 2-3 andra fonder/aktier?Jag ser bara fördelar med flytten, vad tycker ni? Är det något speciellt jag ska tänka på?Sparperioden är 5 år och uppåt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag ser också bara fördelar. Jag antar att fonden inte ligger i ett ISK idag? Se i så fall till att köpa den nya i ett ISK, och var beredd på skatten nästa år (30% på vinsten).

Om du har Avanza så kan du med fördel välja deras fond Avanza Global. Samma index som LF Global Indexnära men till halva priset!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-28 klockan 12:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.