Byta från storbankens fond!
Sök:

Byta från storbankens fond!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon Wernersson

Den här artikeln publicerades 2017-11-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Byta från storbankens fond!

Hej! Tack för en bra blogg.

 

Jag har Swedbank som bank och har för närvarande ca 115000 placerade i Robur bas mix, försiktig och modig. Jag funderar på att flytta dessa till indexfonder. På sikt vill jag köpa en lägenhet. Jag funderar på skatten. Under hur många år behöver jag ha dem placerade i ”allväderspaket” för att det ska vara lönsamt för mig.

 

Hälsningar Simon

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du alltså fonderna i en vanlig aktie- och fonddepå och överväger flytta besparingarna till ett investeringssparkonto, ISK?

I så fall beror lönsamheten bland annat på hur mycket obeskattad vinst du har i din nuvarande depå, hur bra du tror att börsen kommer att utvecklas i framtiden och hur hög du tror den genomsnittliga statslåneräntan kommer att vara.

”Lätt å veta, liksom”, men man får gissa så gott man kan. :-)

Det finns en kalkylator här på Rika Tillsammans där du kan knappa in dina siffror.

Behålla depå eller byta till ISK-kalkylator

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-04 klockan 15:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.