Byta LF tillväxt - Dnb em markets?
Sök:

Byta LF tillväxt – Dnb em markets?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joschi

ställde för sedan frågan: Byta LF tillväxt – Dnb em markets?

Haj!Har för tillfället LF tillväxtmarknad, men så dyker Dnb upp på min radar med en lägre avgift. Kan inte hitta någon större skillnad utav dessa två fonder, vad tycker ni är det någon mening att byta från LF till Dnb? Och har ni någon koll på om det är några större skillnader mellan dem?

 • DNB Global Emerging Markets Indeks A
 • Länsförsäkringar tillväxtmarknad Indexnära

Tacksam för svar!👍

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag har en stund haft DNB Emerging Markets Indeks och har säkert tipsat om den i det gär forumet någon gång. Men jag har bytt tillbaka till LF Tillväxtmarknad Indexnära av två anledningar.

Dels så har DNB en del syntetiska innehav i form av futures. Se tio största innehaven hos Morningstar: https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Portfolio.aspx?perfid=0P0001CTKY&programid=

Dels verkar den ha höga dolda avgifter. Se ”Produktens avgift” på Avanza: https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/862034/dnb-global-emerging-markets-indeks-a

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hmm.. mycket bra argument. Har nu också bytt tillbaka till LF Tillväxtmarknad Indexnära. :) Tack för tipset Emil!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

De är i princip lika, följer samma index med samma avkastning. Skillnaden är att LF har plockat bort några ”oetiska” bolag. Sen finns det Öhman Etisk Emerging Markets som har gått något bättre men är dyrare än de två.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tackar! 👍

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joschi

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Sen finns SPP emerging markets SRI och är lik Lf tillväxtmarknad indexnära som ett alternativ.

 

//Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-01 klockan 17:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.