Byta månadssparande till fondrobot
Sök:

Byta månadssparande till fondrobot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Byta månadssparande till fondrobot

Hej!

Jag månadssparar till mina barn i globala barnportföljen. Nu funderar jag på att istället spara i en fondrobot. Bör jag sälja fonderna i globala barnportföljen och sätta in på fondroboten eller ha dem kvar?

Mvh,

Lisa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag gjorde en jämförelse mellan globala barnportföljen och fondroboten LYSA och kom fram till att portföljerna är i princip identiska. Jag personligen upplever att det är smidigare med fondroboten än att göra det själv.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Betyder det att man bör sälja fonderna i global barnportföljen och flytta över allt till fondrobot??

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nina
 2. Vit pil

  Nej det betyder det inte.
  Jan tycker att Lysa är smidigare än att göra portföljen själv, vill du själv välja fonder och ombalansera varje år så är inte Lysa ett alternativ för dig.
  Känner du däremot att det inte är något för dig, kör på Lysa!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-11 klockan 12:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.