Byta Nordea fonder till Avanza?
Sök:

Byta Nordea fonder till Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: Byta Nordea fonder till Avanza?

Hej

Jag har två olika månadsspar i Nordea, ett ISK som går till Stratega 70 fonden samt ett IPS (som jag i ärlighetens namn glömt att jag hade) Det är så lite som ca 35.000 på båda och jag har nu äntligen börjat sätta mig in i andra möjligheter till sparande och har fastnat för Avanzas både fonder och möjlighet att enkelt själv köpa aktier.

 

Hur ska jag tänka nu, för visst är det ”bättre” att flytta allt från Nordea till Avanza och då kanske dela upp sparandet i olika delar. Fonder + Aktier? Tänker mig både medellångsiktigt sparande samt pension. Jag är född 1977 så är en stund kvar ändå.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lina!

Jag tycker absolut du ska flytta allt till ett ISK på Avanza eller Nordnet.

Sedan tycker jag du kan kolla in artiklarna:

Efter detta kommer du vara redo att göra dina egna portföljer!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-03 klockan 10:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.