Byta sparande från aktiv förvaltning till Indexfonder
Sök:

Byta sparande från aktiv förvaltning till Indexfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robban

ställde för sedan frågan: Byta sparande från aktiv förvaltning till Indexfonder

Hej!

Jag har sparat några år, utan att ha koll, i olika fonder i Norge (då jag bor här). Efter att ha börjat höra på diverse podcaster om sparande så förstår jag att de höga avgifter jag idag betalar inte är nått vidare (ligger mellan 1.5% – 2.1% i förvaltningsavgift).

Då sparandet är långsiktigt tänker jag att jag istället ska börja med närmare 100% i Globala Indexfonder med låg avgift. Är bästa strategien då att bara sälja av fonderna jag sparat i tills nu, och sedan köpa de nya Indexfonderna jag tänkt att spara i med hela beloppet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jajemän. Du kan sprida ut det på kanske tre tillfällen bara för att inte råka missa en dunderuppgång just den dagen du står utanför marknaden. Behöver inte vara mer än en dag mellan tillfällena, bara så att du inte står vid sidan av med hela kapitalet.

Ju snabbare du byter desto bättre!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-20 klockan 18:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.