Byta till Avanza global?
Sök:

Byta till Avanza global?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av A

ställde för sedan frågan: Byta till Avanza global?

Hej,

Är det värt att sälja den del jag har av LF global indexnära och köpa Avanza global istället? Tjänar jag så mycket på den lilla skillnaden det är i avgift? Har sparandet på ett ISK om det gör någon skillnad.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du sparat 100 000 kr tjänar du 110 kr per år. Du får själv bedöma om det är värt besväret eller ej.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för snabbt svar! Kostar det något att sälja av LF och köpa Avanza istället?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A
 2. Vit pil

  Hej A,

  Nej det kostar ingenting att köpa eller sälja fonder. Det tar dock ofta några dagar för köpordern att gå igenom vilket innebär att du går miste om värdeskillnaden som sker de dagar som transaktionen behandlas.

  /Jonatan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonata
 3. Vit pil

  Nej, såvida du inte missar uppgång de dagar du står utanför marknaden

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Håkan
 4. Vit pil

  Jaja, men det får man väl ta en gång tänker jag, lär ju tjäna på det i längden. :) Tack hörni för bra svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skillnaden i avkastning är minimal, jag hade skickat nysparande till Avanza Global och behållit LF tills det känns naturligt att byta ut den.

Men har du kopplat kredit till ditt Avanza ISK kan det vara värt att byta, eftersom Avanza har numera slängt ut LF från villkoren för superlånet (0% ränta) till förmån för sin egen globalfond.

För att genomföra köp och sälj vid samma tillfälle måste du kolla handelsinfo för båda fonderna. Avanza Global måste köpas innan kl 10:00 för att affären ska genomföras nästa dag, medan LF global ska säljas innan 13:00 för att gå igenom samma dag. Så du måste köpa dag 1 och sälja dag 2 för att slippa ligga utanför marknaden. Har du redan kredit kan du lösa det på så sätt. Annars dela upp transaktionen i flera potter för att jämna ut risken.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, jag byter inte. LF har gått bättre än avanza global m.a.p avkastning. Jag tror det beror på att Avanza global är en matarfond som inte alltid ligger 100 % fullinvesterad. Vad är era tankar kring det?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-24 klockan 13:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂