Byta till ISK
Sök:

Byta till ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Axel

ställde för sedan frågan: Byta till ISK

Hej!

Jag har ett sparande i en fond som mina föräldrar lagt in pengar i under min uppväxt fram till jag var 18 år. Nu är jag 30 år och försöker sätta mig in mer i hur jag ska hantera min ekonomi och förvalta på bästa sätt. Fonden de valde har en förvaltningsavgift på 1.60% och är under vanligt fondkonto, dvs inte ISK.

Bör jag sälja av mitt innehav i fonden nu direkt och förvalta pengarna på ett ISK i en fond med mycket lägre förvaltningsavgift, alternativt använda en fondrobot (typ Lysa) med liknande risk som den nuvarande fonden eller är det bättre att bara ha kvar fonden? Jag har inga planer idag på att använda pengarna kommande 5 åren.

Förhoppningsvis går frågan att tolka trots min okunskap när det kommer till denna typen av grejer.

Tacksam för svar.

Axel

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Se Robins svar i denna tråd

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Slänger in länken här också till kalkylatorn som går att använda för att räkna ut om det är värt att flytta från en depå till ett ISK eller ej.

  5 år tycker jag inte är en jättelång tid, om du har haft sparandet länge och har haft en bra vinst så kommer det nog inte vara värt att flytta över dessa för en tidshorisont på 5 år. Skulle däremot vinsten inge vara jättehög så kan det absolut vara värt att kolla upp med kalkylatorn!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-12 klockan 13:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.