Byta ut långa räntefonder?
Sök:

Byta ut långa räntefonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Byta ut långa räntefonder?

Hej, kör idag en 80/20-portfölj där jag har 20% av sparandet i AMF räntefond lång. När jag läst lite här inne verkar det som att folk avråder från att ha kvar denna, då räntorna eventuellt är på väg upp och då lönar det sig inte med långa räntor (rätta mig gärna om jag har fel). Borde jag byta till någon annan räntefond? I så fall vilken?

Tack på förhand.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

Tyvärr så är det som du säger att just långa räntefonder är mer känsliga för ränteuppgång än korta räntefonder, visst vi bör kanske se en ränteuppgång inom kort men Riksbanken verkar inte vilja höja så mycket mer.

Du kanske kan köra 10% i just AMF Lång och 10% i någon korträntefond?

Om du vill lära dig lite mer om just räntor och hur dom fungerar, så har Jan gjort en artikel om just räntor som du hittar här!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svar, Robin! Ska jag sälja 10% av det jag har i AMF då eller bara börja spara i en kort räntefond tills jag kommer upp i samma summa? Vilken korträntefond rekommenderar du/ni?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Sälj av 10% och investera det i en kort räntefond, kanske Spiltan Räntefond Sverige?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Det kostar inget extra i räntepåslag att sälja och köpa andra fonder i ett ISK?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 3. Vit pil

  Nej, inga extra kostnader i ett ISK.
  Vissa fonder kan däremot ha extra kostnader vid försäljning, men detta gäller för alla typer av konton!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-03 klockan 08:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.