Byta ut LF global mot Avanza Global?
Sök:

Byta ut LF global mot Avanza Global?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av S

ställde för sedan frågan: Byta ut LF global mot Avanza Global?

Jag sparar just nu i LF Global i min ”livet-portfölj” (alltså pengar jag vill ha under livets gång till renoveringar, resor mm). Jag funderar på att byta ut den till Avanza Global. De verkar gå ungefär lika bra men Avanza Global har en mindre avgift. Hur tänker ni kring detta?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det finns inga större fördelar (eller nackdelar) med att byta. Avanzas fond ser ut att ha lite lägre avgifter men skattar mer på vissa erhållna utdelningar, vilket gör att LF Global är likvärdig även om de på pappret har högre avgift.

Jan har skrivit om det under avsnittet ”Bästa generella globalfond” här: https://rikatillsammans.se/basta-fonderna-2020/ och här, under avsnittet ”Avanza Global är inte så billig som man lätt kan tro”: https://rikatillsammans.se/vad-ar-bast-lysa-avanza-global-eller-en-egen-portfolj/

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Den enda anledningen att byta skulle vara ifall man vill nyttja Superlånet på Avanza.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undvik att byta då du kommer hamna utanför marknaden ett par dagar. Missar du en uppgång så tar det många år innan man kommer ikapp.

Jag tycker den största fördelen med LF Global är att den handlas snabbare än Avanza Global. Bara det kan vara väl värt ev skillnad i avgift. När man väl behöver pengarna så kan det göra skillnad om man får vänta en dag eller två-tre dagar…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-13 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.