Byta ut Xetra Gold mot AuAgs fonder
Sök:

Byta ut Xetra Gold mot AuAgs fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Byta ut Xetra Gold mot AuAgs fonder

Hej!

Jag funderar på att flytta mitt innehav från Avanza till SAVR, vill vänta och läsa mer om SAVR först.

Jag har idag delar av mitt innehav i Xetra Gold men har isåfall planer på att använda AuAg Silver Bullet och AuAg Precious Green istället.

Det blir ju då en mix av silver, guld och ny energi istället.

Synpunkter på detta mottages tacksamt! För- och nackdelar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Xetra Gold är fysiskt guld och kommer att följa guldpriset. AuAg Silver Bullet investerar i silver och guldgruvor och har en helt annan risknivå. De är på inget sätt utbytbara mot varandra.

Gällande AuAg Precious Green blir frågan om man tror på Erik som förvaltare. Kommer han kunna överprestera mot ett globalt index (vilket jag tolkar det som att det är det han vill jämföras med). Annars kan du lika gärna ha 60 % globalt index och 40 % Xetra Gold.

Mina 50-öre

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Falck

Jag är medveten om att det inte är detsamma och att det är en annan risk och svänger mer. Jag har läst om hans fonder och intervjuer här på bloggen och tycker det låter intressant.
Men en fördelning 50/50% av hans fonder mot Xetra Gold, är det betydligt mer osäkert som skydd vid en börsnedgång? Jag hittar inget svar på den frågan så det var därför jag frågade här. Det är ju därför jag i nuläget har guld.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-13 klockan 09:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.