Byte av bank
Sök:

Byte av bank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: Byte av bank

Hej , jag har för nuvarande 2 bolån på samma bank Ett bolån ligger på 1,49 % ränta på 600 000 kr och villkorsändring är nästa år . det andra lånet är villkorsändring nu och ligger även de på 600 000  nu har min bank föreslagit 1,6 i ränta inklusive rabatter(3 månader rörlig) . Värdet på min bostad är 2 500 000 .Det jag har försökt göra är att flytta det ena av lånet till en annan bank för att få lägre ränta men det verkar inte bankerna vilja  utan de vill ha hela beloppet flyttat och då behöver jag lösa ut det bundna lånet vilket ej lönar sig . I min nuvarande rabatt har jag alla försäkringar . Har du några tips kring vad man skulle kunna göra i min situation eller skall man bara acceptera räntan och betala . Mvh Patrik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När nästa år? Januari, december?

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    27 maj 2019

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Patrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Patrik!

Som jag förstår det så har du under 50% belåning, inga amorteringskrav finns på dig då och du är ingen risk för banken. Tycker det borde vara möjligt att förhandla ned ränta iaf ned till 1-1.1%.
Du har t.ex nu på Avanza möjligheten till 1.09% om du har under 50% belåning, så du kan höra med dom då ditt andra lån har gått ur sin låsta period.

Tycker verkligen inte du ska acceptera räntan, väldigt hög för någon med under 50% belåning.

Hoppas du löser det med bankerna!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-08 klockan 16:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.