Byte från egen Isk med fonder till Lysa isk
Sök:

Byte från egen Isk med fonder till Lysa isk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Byte från egen Isk med fonder till Lysa isk

Hej.

Har i dagsläget ett ISK med mest indexfonder hos Avanza.

Tycker det låter som en god idé att låta en fondrobot göra arbetet till en godtagbar kostnad.
Har valt Lysa och undrar nu hur jag gör detta på det enklaste och mest ekonomiska sättet.
Är det bara att börja sälja av från mitt ISK hos Avanza och investera i Lysa ISK?

Finns det bättre eller sämre tillfällen att ta ut från Avanza rent skatte eller avgiftsmässigt?
Andra tips?

Tacksam för svar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Du byter från Avanza där du kan välja Avanza Global för 0.10% i avg allt sköter sig självi en Global billig fond och vill flytta til Lysa samma sak men får betala 0.39% i avg. Jag vet inte logiken i detta? Att man vill flytta till något som är 3ggr så dyrt? Man ska inte krångla livet i onödan.

Lycka till.

Mvh.jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Logiken är att inte ha över 50% i USA.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  U
 2. Vit pil

  Och vad vinner du på om du gör annorlunda än i en global indexfond? Du skapar en dyrare global indexfond på ett annst sätt. Om du gör bättre eller sämre är ingen dom vet! Global fond index för 0.10% i avg är utmärkt långsiktigt sparande. Allt annat är spekulation då ingen vet om framtiden. Avglfterna vet vi idag. Att göra annorlunda själv är inget fel om man troratt något annat index ska gå bättre men då måste du avvika mycket i procent från global index i andra lands fonder om det ska ge effekt. Sparrobotar kostar mer men inget bevisat att den ger mer i avkastning långsiktigt.
  Mvh.jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jack
 3. Vit pil

  Än så länge har Lysa (min portfölj där är 90/10) slagit både fonderna Lf global indexnära och Avanza global. Jag har alltså 10% krockkudde i räntor men ändå har Lysa slagit dessa två fonder som är billigast…det kanske inte säger allt men en del.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Mats!

I ett ISK finns det inga speciella tidpunkter som är bättre eller sämre att sälja i.

Så ja, sälj och investera i Lysa om det är det du har kommit fram till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Man blir väl schablonbeskattad för hela summan den 1e januari och alla insättningar. Om man då säljer av allt nu och köper allt igen på ett nytt ISK-konto så blir man väl dubbelt beskattad för hela beloppet?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Jag kollade upp det nu, jag hade fel för mig, det jag svamlade om gäller bara kapitalförsäkring.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 3. Vit pil

  Hej Johan!

  ISK så blir du beskattad en liten del varje dag.
  KF så har jag för mig att det är en gång i kvartalet som 1/4 av skatten dras,

  Sedan såklart blir du på ett ISK, schablonbeskattad på insättningar.
  På en KF blir du också det, däremot så blir du första halvåret beskattad med hela schablonbeloppet på insättningarna, andra halvan så blir det halva schablonbeloppet som du blir beskattad på vid insättningar.

  Så det skiljer sig lite!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 15:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂