Byte från traditionell försäkring på min tjänstepension till fond
Sök:

Byte från traditionell försäkring på min tjänstepension till fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av christina

ställde för sedan frågan: Byte från traditionell försäkring på min tjänstepension till fond

Hej!

Jag har inte varit så insatt i min tjänstepension tidigare men har nu börjat fundera över detta. Jag har läst att traditionell inte är att rekommendera. Hur ska jag tänka här. Jag är 50 år  och har ju ändå några år kvar till pensionen. Tillhör KAP-KL och har valt AMF traditionell.

Tacksam för svar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, du har ett antal år kvar innan pensionen som du säger. Du kan byta till en fondförsäkring istället för den traditionella försäkring du har i nuläget och därmed själv välja hur pengarna förvaltas, exempelvis i billiga indexfonder. Du kan även byta fonder hur ofta du vill utan några avgifter där. Byter du till fondförsäkring på AMF hamnar du automatiskt i en Generationsfond som viktar över mer mot räntor ju närmre pensionen man kommer.

I AMF traditionell så betalar du även en avgift till dem, bifogar bilagan där  du kan läsa vilken avgift de tar.

Klicka för att komma åt 583.952.pdf

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-01 klockan 08:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.