Certifikat för Guld (Handelsbanken)
Sök:

Certifikat för Guld (Handelsbanken)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin Engström

ställde för sedan frågan: Certifikat för Guld (Handelsbanken)

Hej!

Jag vill vikta om min portfölj och investera i guld. Har mitt sparande på Aktieinvest och har hittat ett certifikat från Handelsbanken, LONG GULD H;

Klicka för att komma åt LONGGULDH.pdf

Men jag har ingen aning om detta är ett bra certifikat att investera i, kan jag få lite hjälp och vägledning om hur jag bedömer detta certifikat vore jag mycket tacksam! Någon som vet om detta är en bra långsiktig investering? Eller ska jag satsa på BULL certifikat för guld istället?

Tusen tack för hjälpen!

Med vänliga hälsningar, Malin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Certifikat är inget att ha på lång sikt, du har en urholkningseffekt som gör så att över lång tid så förlorar du mer pengar än vad egentligen guldet rör sig.

LONGGOLD och BULL Certifikat är samma sak vad jag vet.

Innan du börjar investera i dessa produkter så bör du läsa på mycket om dessa, detta för att du ska förstå vad som kan hända och för/nackdelar som finns.
Om det är någon annan börshandlad produkt, så tycker jag du ska kolla upp om Mini Futures, mycket bättre att handla på längre sikt.

Däremot så rekommenderar jag någon fond istället med exponering mot guld, eller köpa guld i verkligheten.

Investera i guld? Om guldets vara eller icke vara i sparandet…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Certifikat utan hävstång borde väl funka på lång sikt? Eller blir det urholkningseffekt där också?

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  L
 2. Vit pil

  Tusen tack för svar och vägledning Robin!

  Med vänliga hälsningar,
  Malin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malin
 3. Vit pil

  Hej Robin, hur kan det ske urholkning utan hävstång?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Ludvig Westerdahl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-08 klockan 10:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.