CFD
Sök:

CFD

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jocke

ställde för sedan frågan: CFD

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att handla silver och guld som CFD på t.ex Plus500? Känns ju som att det är bäst om man verkligen tror på att priset för själva råvaran kommer gå upp. Det blir ju inte någon motpartsrisk då du endast handlar i råvaruvärdet.

Tacksam för svar.

Mvh,

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jocke!

Kopierar mitt svar till din tidigare fråga.

”I min vetskap så kan inte CFD:er handlas i ett ISK, utan då blir det en depå och du får 30% vinstskatt.
Tror det är den största nackdelen, däremot så är som du säger CFD:er väldigt enkla att handla och man får en snabb och direkt exponering mot råvaran som även kan säljas vid en given punkt.”

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-24 klockan 17:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.