Coop mastercard byter villkor - bra alternativ?
Sök:

Coop mastercard byter villkor – bra alternativ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Coop mastercard byter villkor – bra alternativ?

Hej!Jag är ett stort fan av Jans privatekonomiartiklar som \”Bästa kreditkorten\” eller \”Bästa sparkontona\” när de dyker upp (jag antar att jag hittar något perverst nöje i att sitta och detaljoptimera småavgifter :) ). Därför har jag haft Coop-kortet för att de haft väldigt bra villkor på några punkter – ingen valutaväxlingsavgift eller avgift för kontantuttag.

 

Men häromdan fick jag ett brev om att Coop-kortet byter villkor så att alla de här fördelarna försvinner. Och jag hittar inget uppenbart alternativ, så jag tänkte att någon här kanske har något att rekommendera.

 

Jag använder redan Shell-kortet till vardags, men känner någon till ett kort som är ett bra komplement på de andra punkterna:

 • Kontantuttag utan avgift
 • Köp i utländska valutor (över internet) utan extra växlingsavgifter
 • Gärna även låga avgifter på kontantuttag/köp utomlands

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Jag noterade samma sak. Är utomlands mycket så söker främst ett kort utan valutaväxling.

Kanske kan Klarnas kort vara ett alternativ? Ska kolla närmre på det. Vet dock inte om man får poäng eller liknande på det som det varit med Coop…

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Sökte mig precis in på sidan för att söka bästa alternativet till Coop Mer kort. Återkom gärna om det! : )

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag har använt Coop Mer i ett år ungefär (så att jag inte behövde betala årsavgiften :-) ), men bytte för två månader sedan till Klarna efter att ha läst Jan & Carolines inlägg om kreditkort här: https://rikatillsammans.se/basta-kreditkortet-2018/

Var på jakt efter ett kort som inte har årsavgift och saknar valutaväxlingsavgift som jag kan använda till resor och investeringar som inte är i SEK. Klarna levererar just detta. Det är kopplat till mitt bankkonto, så att köpen dras samma dag eller dagen därpå från kontot, så det fungerar inte som ett kreditkort på samma sätt som Coops lösning. Har man appen på telefonen kan man ställa in så att man får en notis vid varje köp. Går att ansluta till Apple Pay också om man är sugen på det.

Det passar mig väldigt bra, eftersom jag aldrig ”ligger back” med pengar på det här sättet. Kan rekommendera denna lösningen. Man ansöker i Klarnas app, men jag såg nu i inlägget att det kanske inte är alla som kan ansöka om detta, samt att kontantuttag inte är möjliga. Detta vet jag inget om, men har ett annat kort där kontantuttag är gratis :-)

Lycka till!

/Victor

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag bytte nyss ut mitt COOP Med Mera Mer till Klarna.
  Jag göra som bloggen anger:
  * Klarna utomlands
  * NOWO inom Sverige

  Jag är galet nöjd med båda korten ovan och kan rekommendera dem till alla.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rikard
 2. Vit pil

  Jag har precis tecknat ett Lunar Way kort som är gratis årsavgift, kontantuttag (Inom Eurozonen) och valutaväxling. Det har även en grym app med budget och frysa kortet ett klick bort.
  Det är ett pre-paid kort precis som Revolut men utan begränsningen på max 2000 kr/månad i kontantuttag. Lunar Way har istället €10.000 / månad.
  Man laddar det med ett annat kreditkort, då blir ju klarna praktiskt ; )

  Eftersom jag gärna semestrar i Grekland är cash ett måste, då är Klarna tvärr inte ett alternativ.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  wibeck

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-05 klockan 13:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.