Coop Sparkonto 0,85% ränta
Sök:

Coop Sparkonto 0,85% ränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tom

ställde för sedan frågan: Coop Sparkonto 0,85% ränta

Hej,

 

Coop erbjuder nu 0,85% ränta för sin sparkonto. Är det värt att parkera pengar där istället? Finns det några risker?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kontot omfattas av statens insättningsgaranti enligt Coop. Därför tar du bara en risk om du sätter in mer än 950t kr.

Om banken går i konkurs så kan pengarna vara låsta en period tills insättningsgarantin betalas ut. Precis som i alla andra banker. Jag hade inte tvekat.

Det roliga med Medmera Bank är att de är helägda av Konsumentföreningen, och tydligen delar de kontantkassa. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Medmera Bank har sin årsredovisning på nätet så du kan ju läsa den om du känner dig osäker. Där står att de avvecklat kortverksamheten och nu ska de fokusera enbart på inlåning och utlåning. De verkar ha lånat ut mer pengar än vad de lånat in, det är kanske därför de börjar erbjuda ränta på sparkontot för att få lite tillflöde?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med föröver lite slantar föt att iallafall få något i ränta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gunnar Fredberg
 2. Vit pil

  Businesss is business. Det är inte konstighet att Coop ser att efterfrågan till lånen ska öka pga arbetslöshet / företag behöver likvida medel…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 3. Vit pil

  Tyvärr svårt att hantera kontot på nätet. Måste hela tiden ringa till Coop för att få någon information om kontot alt insättning eller uttag. Måste ju gå att hantera via nätet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ulla-Kerstin Pettersson-Hallbäck
 4. Vit pil

  Hur är det med räntan om jag sätter i pengar idag? Man får ju 0,85% men i så fall är det väl 085%/360 dagar? Betyder att jag få t.ex. 50.000 SEK x (0,85%/360) x 200 dagar = ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Simon
 5. Vit pil

  Du får räntan löpande under året, men som du säger så är det 0.85%/365 som du får per dag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-03 klockan 08:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.