Coop+Betalo=sant?
Sök:

Coop+Betalo=sant?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jeanette Eriksson

ställde för sedan frågan: Coop+Betalo=sant?

Hej! Vad är er nuvarande uppfattning om Coops betal/kreditkort kombinerat med Betalo? För några år sedan var ju detta en bra idé (har jag läst här på bloggen), kanske har detta förändrats med åren? Jag har just nu Nordea för att sköta mina räkningar, har Visa samt Nordea Gold (som har låg kreditränta om man nu vill använda den). Däremot funderar jag nu på att helt överge Nordea och ser mig om efter alternativ för att kunna utföra betalningar, ha ett kreditkort osv. Sparandet tänker jag då ha helt och hållet i Avanza och ev Nordnet. Tacksam för input kring alternativ till Coop + Betalo. Eller kanske smarta kombinationer. Tusen tack för en fantastisk blogg! Och om jag nu missat att just detta avhandlas i någon aktuell artikel eller tråd, länka gärna. Har försökt leta men har inte hittat just detta.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tar inte Betalo en avgift för varje betalning? Körde också Betalo förut, men skippade det när de började ta betalt och avgiften blev högre än de bonuspoäng man fick. En förlustaffär alltså!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Betalo tar 1% avgift när man betalar räkningar med Coop kortet.
  Däremot tar de ingen avgift på vissa andra kort t ex Preem/Shell/ikano/santander.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip Gustafsson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad är anledningen till att du helt vill överge Nordea med betalningar?
Vad anser du att du inte får ut av att vara kund där?

Det jag tänker är att om du jobbar så måste du ha ett lönekonto, detta måste du ha hos en traditionell bank (vad jag vet). Så då tänker jag att det inte skadar att betala räkningarna där då det inte kostar något.
Har du något bolån som du också vill flytta iväg till en nischbank?

Jag svarar gärna på fler frågor om du ställer dom i kommentarerna!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-17 klockan 11:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.