Corona köpa aktiefonder
Sök:

Corona köpa aktiefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna W

ställde för sedan frågan: Corona köpa aktiefonder

Jag sålde mina aktiefonder och köpte räntefonder i början av april, har 10 år till pension. Hur gör jag nu för att bäst omfördela till större andel aktiefonder? Omplacera lite i taget?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför? Då var du ju med i dippen men sålde när det väl började vända och har missat potentiell uppgång tyvärr..
Men nu är det redan gjort, det jag skulle gjort dock är att hålla sig till strategin oavsett marknadsläge. Dvs balansera om din portfölj precis som du hade gjort annars, om inte Corona-kraschen hade hänt. Tio år kvar är relativt lång period ändå.

Att ge ett helt korrekt svar blir svårt då man inte vet om din övriga ekonomi och hur din pension ser ut i övrigt. Men ett generellt tips kan vara att gå efter samma ombalansering som används i ap7-såfa. Dvs börja blanda in räntor vid 55 års ålder och vid varje ombalansering (på årsbasis) lägga till x % räntor extra i portföljen. Helt beroende på hur beroende du är av dessa pengar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-05 klockan 00:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.