Coronasmittan i USA
Sök:

Coronasmittan i USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Merla

ställde för sedan frågan: Coronasmittan i USA

Lyssnade precis på Folkhälsomyndighetens presskonferens och de tror att det snart blir en ”explosion” av coronafall i USA… Nu börjar även jag tveka om jag ska hoppa av. Har redan förlorat 250 000 kr och det känns tungt eftersom jag började spara och investera på allvar i somras. Känns ju sådär om börsen kommer falla ordentligt NÄR coronasmittan på allvar biter sig fast i USA. Vore tungt att tappa t.ex. en halv miljon kronor på börsen på ett år. Hur går era tankar?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Mår man illa av att börsen rasar är det inte omänskligt. Tvärtom.

Långsiktigt kommer börsen förr eller senare kommer att återhämta sig. Eller – historiskt har den alltid gjort det och det har funnits värre kriser än den här. Tänker man positivt kan man ju resonera att man får fler andelar aktiefonder för samma peng än för några månader sedan.

Så resonerar jag iaf. Jag sitter still, köper t om lite extra nu när det är ”rea” och tittar inte på min portfölj. Det är en strategi som hittills har fungerat på mig. Jag sparar till pensionen så jag har tiden på min sida tänker jag.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att sitta still i båten gäller bara vid normala nedgångar. Alla förstod väl redan när börsen gick ned 10% att det inte var botten. Jag gick ur medans jag fortfarande låg plus, hoppas jag har guld läge när jag hoppar på marknaden igen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du är en marknadstajmare. Denna gång verkar du haft tur, nästa gång undrar om det är samma resa?
  Vad är en ”normal” nedgång för dig? Du har inte lärt dig ett dugg på RikaTillsammans, uppenbarligen.
  Du kommer bli miljardär då du vet när ”du förstår att 10% inte var botten”. Önskar dig lycka till framöver på framtida dippar och ”onormala nedgångar” :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ninja

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-19 klockan 14:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.