Coronaviruset och ombalansera fondportfölj
Sök:

Coronaviruset och ombalansera fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emelie Söderman

ställde för sedan frågan: Coronaviruset och ombalansera fondportfölj

Hej,

Jag har en fondportfölj med blandad risk, dvs fonder med både hög, mellan och låg risk. Jag har planerat att ombalansera portföljen i enlighet med er modell ”Försiktiga portföljen” eftersom jag planerar använda pengarna inom tre år men hann inte göra det nu innan börsen föll pga coronaviruset. Vad är bäst? Att ombalansera portföljen nu trots nedgång eller vänta ut situationen och ombalansera när börsen gått upp igen? Hur ska jag tänka?

 

Mvh,

Emelie

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag tycker att du ska balansera om när du hade tänkt att göra det. Att försöka tajma in en ombalansering blir vanskligt, hur ska du veta när det är dags?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Emelie!

Eftersom du har bestämt dig vad pengarna ska gå till och när så kanske det inte är en så dum idé att göra ombalanseringen nu?
Visst, det kanske känns dumt att göra en förändring nu och man kan såklart hoppas på att börsen vänder upp nu igen. Men vem vet när den vänder upp och hur lång tid det tar, det skulle lika gärna kunna falla lika mycket till och man står där med ännu mindre pengar när man väl behöver dom!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 10:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.