Courtage lass
Sök:

Courtage lass

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisbet Cunningham

ställde för sedan frågan: Courtage lass

Jag och min dotter har nyligen öppnat ett Nordnetkonto var med mål att spara enligt nybörjarprincipen.

På Nordnet kan man välja courtage från mini sedan liten osv.

Bör jag ändra till mini eller har det ingen betydelse då jag tror att i nybörjarbortföljen så är det sparande som rekommenderas inte påverkat av courtage.

Tack

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Sparande i vanliga aktie- och räntefonder betalar man inte courtage för, så då spelar det ingen roll.

Om man köper aktier eller börshandlade fonder betalar man courtage och då får man välja courtageklass utifrån hur stora affärer man gör.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-16 klockan 13:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.