covered call
Sök:

covered call

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Zaphod Beeblebrox

ställde för sedan frågan: covered call

Covered call är en strategi att ställa ut köpoptioner med underliggande index som tillgång. Det är en strategi som månatligen ger en liten premie och den fungerar bra i sjunkande och sidledes börsklimat. Vid börsrally så missar man uppgången eftersom man sålt köpotionen. covered call är ingen spekulation utan man säljer rättigheten till en större eventuell uppgång. Om börsen går upp så går även din indexfond upp men men blir skyldig att ge uppgången till den som köpt optionen, premien får man behålla.
Är det någon här som använder covered call och vill berätta om erfarenheter? Om det inte finns någon så kanske Jan Bolmesson kan hitta någon att intervjua i ett podavsnitt.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad jag vet så är det en av dom mest använda optionstrategierna, tyvärr har jag inte erfarenhet av att ha testat på detta själv men finns säkert någon som har testat detta och kan redovisa hur det har gått!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag använder optioner flitigt för att handla och ställer med jämna mellanrum ut Covered Calls för att generera lite kassaflöde på mina aktier. Det funkar alldeles utmärkt, skulle inte kunna leva utan optioner.

Det jag gör är att jag ställer ut köpoptioner med tre månaders löptid och 10% utanför pengarna (OTM) när aktierna har gått upp minst 10% från den senaste botten på 1D-grafen. Optionerna löper nästan alltid ut värdelösa och detta ger mig 2-3% extra avkastning per år.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-05 klockan 11:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.