Crowdfunding/Handel i onoterade aktier via Pepins
Sök:

Crowdfunding/Handel i onoterade aktier via Pepins

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Crowdfunding/Handel i onoterade aktier via Pepins

Hej!

 

Jag har provat en del crowdfundingbolag och är nöjd med vissa och andra inte.

Jag skulle vilja höra från andra om Era erfarenheter angående aktibaserad crowdfunding på Pepins.

Har det fungerat bra?

Hur har den genomsnittliga årsavkastningen sett ut?

Rekomenderar du andra, eller inte, att avsätta en liten del av sitt sparande/investerande i Pepins.

Pepins har 2 modeller som jag förstår det. Emmissioner eller som en egen börs för handel. Vilket har fungerat bäst?

 

Jag är alltså tacksam om någon kan dela med sig av sina erfarenheter. Tack på förhand!

 

mvh Matte

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Lyfter frågan igen då jag med börjat med lite investeringar via Pepins.

Någon med erfarenhet/intresse kan kanske svara.

Kan inte svara på dina frågor då det är lite av chansning med denna sparform, någon annan som har erfarenhet av dem?

På sparklubben går att läsa vad de tycker.

hhttp://www.sparklubben.se/nyheter/sparrebellen/sparrebellen-nr-104

Kjell

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Mattias!

Jag har testat Pepins en del, allt har fungerat bra, pengarna vid försäljning kommer till dig inom en vecka och har aldrig varit ett problem.

Beror väldigt mycket på vilket bolag du har investerat i, om du t.ex investerade i Alvesta glass och Spiltan har du fått en otrolig utveckling. Samma om du nappade upp Paradox innan dom blev noterade på börsen.
Sedan finns det en baksida med detta som är konkurser, nyligen konkursade Kronfönster och alla aktieägare där fick se sina pengar försvinna. Detta är en större risk för onoterade bolag.

Pepins har som du säger två sätt att handla, den första är vid en nyemission, detta är den första gången bolaget ska handlas, då tar dom in pengar till bolaget genom att allmänheten får investera (Funkar likadant när bolag noterar sig på börsen). Det andra är att efter en nyemission på Pepins så ska bolaget börja handlas frekvent, detta för att aktieägare ska kunna köpa och sälja aktier på en handelsplattform, så man inte blir sittandes fast i bolaget för alltid.

Men det är en seriös sida med en väldigt bra support, om du är intresserad av något speciellt bolag där så kan det absolut vara intressant att investera i. Däremot väldigt mycket högre risk än på börsen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-20 klockan 14:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂