Crowdfunding hyresfastigheter
Sök:

Crowdfunding hyresfastigheter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tyco

ställde för sedan frågan: Crowdfunding hyresfastigheter

Hej,

Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att investera i hyresrättsfastigheter via crowdfunding? Jag har hittat sidan propertypartner.co, och den verkar seriös. Tanken är att man går ihop om att köpa hyresfastigheter och –lokaler i Storbritannien, och fram för allt London, på vilken man sedan tjänar en procentuell intäkt av hyran, samt att fastigheten säljs efter 5 år och förtjänsten delas på investerarna.

Jag har hittat liknande upplägg i bl.a. Svenska bostadsfonden, men generell information är ganska knapphändig. Jag vet att det diskuteras flitigt här på bloggen om att investeringar i fastigheter är att se som konsumtion, men att hyresfastigheter är bra investeringar. Så nu är jag intresserad av att veta er åsikt om ett sådant här upplägg. Kan det vara värt att skjuta in en 5-10 % av kapitalet i spekulationssyfte?

Vänliga hälsningar

Tyco

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Risken du tar är att fastigheten tappar i värde och du förlorar pengar. Eller åtminstone att det utvecklas sämre än börsen. Vem vet hur värdet kommer utvecklas på din hyresfastighet efter Brexit? I och med att fastigheten säljs efter fem år så har du garanterat att du realiserar förlusten eller vinsten oavsett hur det har gått. Fastigheter brukar man annars försöka vara investerad i under en längre tid, speciellt hyresfastigheter som ju ger en återkommande inkomst.

Detta är ren spekulation och jag tycker att det ser mer riskabelt ut än att köpa aktier i ett brittiskt fastighetsbolag (med en sådan aktie diversifierar du ju över fler fastigheter och områden).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-21 klockan 12:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.