Dags att binda boräntan?
Sök:

Dags att binda boräntan?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin Engström

ställde för sedan frågan: Dags att binda boräntan?

Är det läge att binda räntan på bolån?

Landshypotek erbjuder 1,09 % effektiv ränta med tre års bindningstid. Eller kan räntan på bolån komma att sänkas ännu mer??

Finns ngn annan aktör som erbjuder lägre ränta än Landshypotek?

Tack för hjälp och vägledning!

Med vänliga hälsningar, Malin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Landshypoteket lånar inte ut till lägenheter, bara en FYI om du inte kände till det.

Det var LÄNGE sen bunden ränta var bättre än rörlig. Vad är ditt argument att detta skulle ändras? Räntan höjs när ekonomin inte behöver stimuleras längre. Är det verkligen den synen du har på världen nu när alla pratar om att en global recession börjat? Vi ska vara glada att världens största ekonomi (USA) fortfarande går bra, men det kommer också sluta nån gång. Så hur går det i Sverige? Ökad arbetslöshet i år jämfört med i fjol. Förra året gick 1/4 av alla kommuner med förlust. I år väntas 1/3 gå med förlust.

Jag tror absolut inte på domedagen, men jag bettar på höjda skatter (för att kompensera förlorade intäkter från arbetslöshet) och sänkta räntor (för att stimulera konsumtion).

Att Landshypoteket ger lägre ränta på 3 år än rörligt verkar tyda på att de också tror på lägre räntor i framtiden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tror du angriper det lite från fel håll. Ingen vet ju vad framtiden erbjuder, inte ens banken.. Men sannolikheten att gissa bättre än deras experter måste ändå anses som låg. Huvudsyftet med att binda är för att skapa förutsägbarhet, och det kostar oftast.

Med det sagt, 3år är inte särskilt lång bindningstid. Kommer sannolikt inte bli någon dålig affär då du redan från dag 1 ligger på plus jämfört med deras rörliga. Men om banken gissar rätt så kan säkert rörliga gå ner. Var väl någon bank i Danmark som började med negativ ränta nyligen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-28 klockan 11:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.