Dags att köpa företagsobligationer?
Sök:

Dags att köpa företagsobligationer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

ställde för sedan frågan: Dags att köpa företagsobligationer?

Har vi kanske varit för otåliga med våra företagsobligationsfonder under raset, eller bara inte granskat respektive fonds innehav tillräckligt?

https://www.morningstar.se/se/news/201174/dags-att-köpa-företagsobligationer.aspx

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Därför man ska ha en fast långsiktig allokering över tid och ombalansera en gång per år. Då köper man när det är billigt (nu) och säljer när det är dyrt, alltså bär balansen rubbas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Läste också denna artikel i Morningstar, och finner den vettig. Jag kommer att minska innehavet i högräntefonden något, men merparten får vara kvar. Att man stoppar fonden några dagar, när marknaden löper amok tycker jag inte är hela världen.

Den likviditet som jag behöver för ett par år framåt ligger inte i räntefonder utan på bankkonto med insättargaranti. Här tycker jag inte att man skall jaga sista tiondelen på någon udda nishbank. Visserligen får man sina pengar till slut av staten, men risken finns att man får vänta några veckor eller till och med månader. Avanza Bank duger gott för mig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Intressant.

Långsiktigt kanske det är helt i sin ordning att ha företagsobligationer (inkl högräntefonder) i sin portfölj.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Allt beror på vilken risknivå man är beredd att acceptera. En 95-åring skall nog inte ha sådana….

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-04 klockan 11:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.