Danske Bank?
Sök:

Danske Bank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nybörjare

ställde för sedan frågan: Danske Bank?

 1. Efter er inspirerande genomgång om fondrobortar lutar jag åt att investera i Lysa. Det som får mig att tveka är att Danske Bank är deras samarbetspartner. Är det bara jag som tvekar inför detta? Jag är medveten om att de har insättningsgaranti. Fick ett artigt svar från Lysa som inte gav så mycket. Vad har ni andra för åsikter?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är också intresserad av att veta mer om detta.

Känns en aning osäkert även om pengarna bara ligger på danske Banks klientmedelkonto.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Samarbetspartner? Vad jag läser är Danske Bank bara deras förvaringsinstitut. Det kunde lika gärna varit SEB, JP Morgan eller Gazprom Bank. Har ingen som helst betydelse.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det som CL menar med förvaringsinstitut, är att det endast är likvida medel som sparas i Danske Bank.
  När du gör en process att investera hos Lysa, så kommer pengarna först att läggas hos Danske Bank, för att inom några dagar investeras i fonderna som anges på Lysas hemsida.

  Under denna korta period har man absolut exponering mot Danske Bank, men som sagt i frågan så har man insättningsgaranti som troligtvis täcker upp denna summan.

  Så har jag iaf uppfattat det när det kallas för förvaringsinstitut?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  OK, om det är så det fungerar kanske det inte är ett ”förvaringsinstitut” i vanlig mening utan ett konto för likvida medel. Det är lite som att ha cash liggandes på ISK i väntan på att fondordern gått igenom. Poängen förblir densamma dock – ingen risk.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  CL
 3. Vit pil

  Tack för hjälpen!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nybörjare
 4. Vit pil

  Detta är vad som fanns på Wikipedia om Förvaringsinsitut, lite mer än bara likvida medel som jag förstår det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-26 klockan 07:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.