Danske Bank/Danica i ITP?
Sök:

Danske Bank/Danica i ITP?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael Thorsén

ställde för sedan frågan: Danske Bank/Danica i ITP?

Jublade smått över Danica pensions fondförsäkring i ITP-utbudet (0,06% avgift för en bra globalfond) i årets upphandling.

Nu när flytten av befintlig fondförsäkring kan göras såg jag lite alarmerande rubriker om avhopp och förmodade böter för Danske Bank.

Är jag överdrivet försiktig eller kan detta vara något att ta i beaktande? Hur pass säkra är pengarna i en fondförsäkring i en stor globalfond även om det ”stormar” hos förvaltaren?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du söker på ITP får du upp en tråd efter den här med flera svar. Där framgår det att totalavgiften blir högre med Danicas lösning jämfört med SPPs globalfond. Detta beror tydligen på att fonder med säte i Luxemburg försöker lägga så mycket avgifter som möjligt utanför den årliga avgiften.

 

Jag tror jag kommer ligga kvar med det merparten i SPP global :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kolla gärna Småspararguiden genomgång om ITP 2018. De rekommenderar SPP:

Vad skall jag välja inom ITP (ITP1 och ITP2)?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för tipset!

  Efter nya upphandlingen är Danica billigaste fondförsäkringen (0,06% avgift) i collectums utbud men drygt dubbelt så ”dyra” SPP (0,13%) kanske är mer reko?

  Min fråga är egentligen av mer allmän karaktär- hur pass säkra är pengarna i en fondförsäkring (oavsett förvaltare).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael Thorsén

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-02 klockan 16:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.