Danske Invest Global Index
Sök:

Danske Invest Global Index

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Danske Invest Global Index

Hej!

Danske invest har med andra fonder slagit samman i Luxenburg. Kommer detta påverka någonting eller är det fortfarande värt att ha som långvarigt sparande? Som jag förstår det så kommer fonderna räknas som aktier. Innebär detta att jag måste redovisa dessa i min deklaration?

Jag är ytterst tacksam för svar!

Med vänliga hälsningar,

Daniel

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Varför bryr du dig om det när det finns bättre och billigare indexfond LF Global index eller Swedbank Access Global 0.20% i avgift. Din danske som följer samma index kostar 0.50% i avgift! Är det värt det? Inte.

Mvh.jacke77

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att fondförvaltare fusionerar fonder är inget ovanligt. Oftast är det lågpresterande fonder som fusioneras upp i fonder som har gått bättre. Så verkar det inte vara i detta fallet. Fonden läggs samman med motsvarande fond som är placerad i Luxemburg, gissningsvis av skatteskäl. Några skattekonsekvenser för spararna blir det däremot inte tal om. Du kan fortsätta precis som vanligt, om du vill.

  För övrigt håller jag med jakke77, även om jag tror att din avgift är 0,30% i stället för 0,50%.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Tack så mycket för att ni tog er tid att svara på min fråga!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det verkar efter omstruktureringen vara 0,34 % i förvaltningsavgift som gäller för Danske Invest Global Index SA (i alla fall om man handlar fonden via Avanza).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lite mer spännande än att placera i Länsförsäkringar Global Indexfond (eller annan valfri världsindexfond) är att försöka slå den ;)

https://www.shareville.se/medlemmar/sazina/feed

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-13 klockan 21:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.