Dataspels/tech portfölj till son
Sök:

Dataspels/tech portfölj till son

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Dataspels/tech portfölj till son

Hej!

Jag vill ge min son en dataspelsportfölj / teknik i födelsedagspresent. Alltså en liten start.

Vilka aktier och fonder skulle ni välja?

Jag sparar i globala barnportföljen till honom, så detta är en krydda, ett komplement.

Jag tänkte bland annat ta paradox.

Tips tas tacksamt emot!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kul att du introducerar sparande och investeringar för din son! Jag planerar att göra samma sak men mina barn är lite små ännu.

Jag förstår detta som att du vill väcka intresse snarare än maximera vinst? I så fall skulle jag rekommendera att sätta dig med din son och prata om vilka företag han är intresserad av och investera små belopp i dem. Och samtidigt med det prata långsiktiga strategier, visa barnportföljens logik etc.

Att göra pengar på just spelaktier är inte superenkelt (enskilda aktier är sällan det, och spel är en svängig marknad). Jag arbetar på Paradox Interactive, och är rätt insatt i spelvärlden men investerar inte i den – utöver Paradox då, som jag kan väl (eller inbillar mig att jag förstår mig på, framtiden får utvisa om Paradox är en bra investering). Jag investerar annars i svenska investmentbolag samt indexfonder med låg kostnad.

Vi har en investeringsklubb på Paradox och andra där tittar på THQ Nordic och G5, båda publishers (Paradox är både en developer och publisher). Jag kan inte mycket om dem men om du verkligen vill ha gamingaktier så kanske du kan börja titta där. Min gissning är dock att din son nog är mest intresserad av de företag som gör spelen han själv gillar att spela! Det låter som en väg framåt, att börja med motivationen och sedan fylla på med kunskap när du fångat hans intresse.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-10 klockan 20:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.