Daytrading isk konto?
Sök:

Daytrading isk konto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

Den här artikeln publicerades 2017-10-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Daytrading isk konto?

Tänkte börja i liten skala med daytrading. Är ISK ett lämpligt konto? Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej David,

Jag tror nog att ingen som läser den här bloggen och följer de råden som Jan skriver om skulle råda dig att syssla med daytrading över huvud taget. Detta p.g.a. den stora risken.

Det är ingen investering utan ren spekulation.

Mvh Eric

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för rådet, men skulle uppskatta svar på min fråga :)

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  David
 2. Vit pil

  Ett ISK borde i princip fungera bra till daytrading eftersom du kan köpa och sälja hur mycket som helst utan att behöva skatta för vinsterna. Såväl Avanza som Nordnet har ju rabatt till nybörjare, vilket hjälper till att hålla nere courtagekostnaderna.

  Ett något kärvare svar är att daytrading för de flesta brukar sluta på minus, och då kan det vara bättre med en annan kontotyp så att du får dra av förlusterna. ;)

  För övrigt sysslar mr Bolmeson himself med någon form av daytrading, eller i alla fall swingtrading, då ha försökte köpa Climeon med avsikt att sälja redan första marknadsdagen. Så länge man håller sig till en väl avgränsad lekportfölj tycker jag man kan få ha lite roligt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-12 klockan 21:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂