De långa ränte ETF:arna, reflektion kring hur de rört sig under våren
Sök:

De långa ränte ETF:arna, reflektion kring hur de rört sig under våren

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: De långa ränte ETF:arna, reflektion kring hur de rört sig under våren

Hej Jan och communityn!

 

Tack för all inspiration. Jag har efter många år som 100proc börsviktad på avanzakontot nu tänkt införa bl a de där extremt långa ränte etf som du/ni hittat till rika tillsammans portföljen. Noterar att de amerikanska govt bonds rör sig betydligt mer och för ögat mycket fin negativ korrelation mot börsen. Detta mönster kan jag inte se med de europeiska långa räntorna (de två europeiska motsvarigheterna) som verkar röra sig mindre och inte med samma tydliga negativa korrelation (den ena har knappt några rörelser alls).

Tankar kring detta? Funkar de europeiska komplementen som tänkt el bör de uteslutas?

 

mvh

Johannes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har inte Amerikanska Federal Reserve sänk räntorna på sistone till skillnad från ECB m.m. kan kanske inte det vara förklaringen? Minns i alla fall att de sänkt räntorna medans ECB m.m. redan låg på en låg nivå. De kanske även sänkt.

Påminnelse: när styrräntan sänks så ökar avkastningen. Desto längre ränta desto större rörelser.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Aen för svaret! Det är mer den mer tydliga negativa korrelationen mot börsen som framkommer så tydligt på de långa govt bonds, tror inte vi kan skylla på ränteändringar i det fallet. Får jag tid över kan jag försöka lägga upp en bild, annars syns det på avanzas grafer! :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Johannes

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-14 klockan 12:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.