Defensiv portfölj, inklusive bostad
Sök:

Defensiv portfölj, inklusive bostad

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Defensiv portfölj, inklusive bostad

Hej,

Jag börjar bli orolig över hur världsekonomin beter sig med låga räntor och låg inflation. Då jag ligger investerad i både bostad och på börsen så fruktar jag att min sammanlagda portfölj kommer rasa ordentligt.

Jag skulle vilja höra vad ni har att säga om min nuvarande portfölj och vad ni skulle göra för att få den mer defensiv.

Hur ser ni på guld? Hur mycket? Ofta ser man folk föreslå 10% guld. Hade det då inkluderat lån och / eller bostad?

Bostad = 2,2 miljoner.
Lån = 1,4 miljoner.
Svenska investmentbolag = 120\’000
Global indexfond = 80\’000
Asien indexfond = 40\’000
Teknikfond = 160\’000
Kontanter = 130\’000

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-04 klockan 20:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.