Deklaration flera ISK
Sök:

Deklaration flera ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kris

ställde för sedan frågan: Deklaration flera ISK

Hej

Jag bor i Norge och det räknas som min skattepliktiga hemvist.

Nordnet tillåter mig att skaffa en KF, men jag kan inte skaffa en ISK.

Jag vill gärna använda lysa, men de har inte KF ännu och det e inte säkert att de tillåter utlandssvenskar när de väl introducerar KF.

Jag funderar på att skaffa konto hos Lysa via min syster.

Min fråga är om man har isk hos tex avanza, nordnet och lysa. Är det specificerat på den förtryckta deklarationen? dvs ser man vilket isk som beskattas med vad? så att jag vet hur mkt skatt syrran ska få av mig

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det står specificerat i deklarationen vilket kontonummer som genererat vilken summa skatt, ja.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om jag har 3 ISK – betalar jag då 3 separata schablonskatter? Dvs alla 3 ISK tilldelas egen schablonbeskattning istället för sammanföra alla 3 ISK till ett schablonbelopp?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stoffe
 2. Vit pil

  Jag har för mig att om du namnger kontot i Lysa så kommer även namnet med på deklarationsblanketten och det blir väldigt enkelt att följa upp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 3. Vit pil

  Hej! Jag har samma fråga som ovan i kommentarsfältet – om jag öppnar flera ISK-konton på samma plattform (i detta fall Avanza) sker en en schablonbeskattning separat för vardera ISK?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sofie
 4. Vit pil

  Schablonbeskattningen sker på hela summan som finns på de ISK som du äger.
  Så om du har ett konto med alla pengar på eller flera konton med lite pengar på alla spelar ingen roll för beskattningen, den blir densamma.

  Du kan även flytta över pengar mellan ISK på samma bank utan att det blir någon extra beskattning!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-03 klockan 22:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.