Deklaration för ISK och ränta på huslån
Sök:

Deklaration för ISK och ränta på huslån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mark

ställde för sedan frågan: Deklaration för ISK och ränta på huslån

Hej alla,

Jag har bara en fundering när det gäller att deklarera ISK och om man betalar ränta för huslån. Jag har inte själv ISK men undrar om man kan kvitta ISK summan mot de räntorna man har i ett huslån.

Om det är så, behöver man göra något på deklarationen eller sköts detta automatiskt av Skatteverket.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det kan man och det sker automatiskt. Schabloninkomsten på ditt ISK står med som inkomst av kapital i deklarationen och kvittas automatiskt mot ränteutgiften.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-01 klockan 12:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.