Dela portfölj mellan ISK och depå-konto?
Sök:

Dela portfölj mellan ISK och depå-konto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Dela portfölj mellan ISK och depå-konto?

Många pratar just nu om att det är nästan omöjligt att få någon avkastning på räntefonder som ligger i en ISK (eftersom avkastningen ligger nära brytpunkten för ISK).

Har du Jan (eller någon annan) någon uppfattning hurvida det skulle vara en bra idé att lägga delar av portföljen i en ISK (indexfonder etc) och delar i en vanlig depå (långa/korta räntor med låg förväntad avkastning).

Vad skulle fördelar/nackdelar vara med en sådan uppdelning?

Mvh

Peter

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jan har besvarat hur han tänker på räntefonder på ISK i denna fråga :)

Red ut detta en gång för alla för mig: Räntefond på ISK

Hälsningar

Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, som du skriver kan det vara bättre att ha räntefonder, som man inte förväntar ska avkasta mer än brytpunkten, på en vanlig depå. Skillnaden är dock mycket liten, så man får fundera på om man tycker det är värt det.

Det som talar för att ha dem på ISK är:

  • Om avkastningen ökar en liten aning så är ISK ändå mest lönsamt.
  • Det blir enklare att deklarera eftersom man slipper räkna ut skatt vid försäljningar.
  • Om man ska balansera om mellan ränte- och aktiefonder slipper man flytta pengar mellan kontona.
  • Det blir lite enklare att ha sparandet samlat på ett konto.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-17 klockan 12:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.