Delat buffertkonto med sambon
Sök:

Delat buffertkonto med sambon

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av random

ställde för sedan frågan: Delat buffertkonto med sambon

Hej, finns det något bra sparkonto (som ger ränta) som man kan dela tillsammans med sin sambo? Dvs att båda står som kontoägare. Santander etc kan väl bara ha en kontoägare…

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vi använder vanligt sparkonto på SBAB. 0.5% ränta just nu.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kör det mesta* på SBAB. Hos Avida, Seven Days med flera kan du få mer, uppåt 0,95 procent. Men jag pallar inte ta den risken. Har i runda slängar 80 000 i buffert, och 0,45 procent (0,3 procent efter skatt) är 240 kronor per år – eller 20 kronor per månad.

  Ja då, jag känner till insättningsgarantin. Men om det vill säg så illa att en liten nischbank går i konkurs så är det risk för att det är en del av något större, men allmän oro och depression. Skulle inte gå i god för att insättningsgarantin i ett sådant läge fungerar helt smärtfritt. Oavsett vad är det väl en viss handläggningstid på ansökningarna, och i händelse av depression kanske man vill ha pengarna snabbt. Om man ändå prompt vill komma åt de där extra tiorna per månad så tycker jag man ska skjuta in det i två olika nischbanker, så har man i alla fall minskat risken.

  Har största delen hos SBAB, bortsett från 10 000 kronor hos min ordinarie bank. Utifall jag måste komma åt pengarna snabbt (alltså inte har tid att vänta en dag).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-16 klockan 09:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂