Depå vs ISK, värt att byta?
Sök:

Depå vs ISK, värt att byta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Depå vs ISK, värt att byta?

Hej
Har en depå på Handelsbanken som har jag haft länge innan jag blev intresserade av ekonomi och försöker nu räkna ut om denna är värd att sälja.

Har använt mig av uträkningar på denna sida
Värde: 400.000
Obeskattat vinst: 250.000
Årlig avkastning: 8%
25 år
Stadslåneränta 3%’
Enligt denna så vinner depån med  ~227.000 kr mer

Men har räknat på jämförelse på endast fondavgifterna nuvarande är snittet 1.6% och har jämfört det med att flytta till Lysa med en avgift på 0.4% detta med summan 325.000 som skulle vara kvar om jag skulle byta till ISK.

där får man ut ca 526.000 kr mer under samma tidsperiod ej räknat med beskattning osv med depå kontra ISK

Så hur räknar man ut vad som är bäst i sin helhet?

Någon kunnig som skulle kunna hjälpa mig om jag räknat rätt eller ej?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bumbar denna i hopp att nån kan hjälpa mig med vad som blir bäst i längden

Mvh

Anton

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-12 klockan 14:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.