Destruktivt beteende med sin privatekonomi
Sök:

Destruktivt beteende med sin privatekonomi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Snickarn

ställde för sedan frågan: Destruktivt beteende med sin privatekonomi

Hej,
Har du tagit upp ämnet kring ”destruktiva beteenden inom privatekonomin”
Skulle själv vilja bli mer disciplinerad och lära mig ändra flera mönster jag alltid haft sedan barnsben.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spännande inspel! Ska se om vi kan göra något kul på det! 👍

Tack för tipset!
Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Intressant, men jag tror att i många fall destruktivt beteende (vad det gäller privatekonomi, relationer, arbete, eller annat) kan vara ett symptom av en mental sjukdom eller mer extrema personlighetsdrag.

Det betyder inte att det inte det finns inget att lära sig för att få och hålla ordning på sin privatekonomi men det kan betyda att det inte är bara några knep eller ökat disciplin som kommer lösa det. I så fall ligger det något annat till grunden som man verkligen behöver få bukt (och professionell hjälp) med.

På mer personlig plan; jag är bipolär och fått smaka och varit med om hur det kan vara att äga sig att sådant excessivt beteende och därmed slöseri. Som tur fick jag hjälp och en hel del självkännedom. Så lyckades jag vända på det och istället för att överspendera lyckas jag nu fokusera nästan helt på mitt sparande… ibland också i det extrema. ;P

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    .. ser nu att jag skrev det lite konstigt. Jag menar alltså att det självklart finns en hel del att lära sig om disciplin och händiga knep inom privatekonomi även om utmaningarna skulle ligga på det mentala planet också.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-07 klockan 19:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂