DevPort AB
Sök:

DevPort AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: DevPort AB

Hej Jan!

Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg och youtube-kanal. Otroligt lärorikt och fantastiskt kul att följa!

Jag undrar lite om dina tankar kring DevPorts notering på First North Premier? Själv tycker jag att det låter intressant, men det hade hade varit kul att få höra hur du ställer dig till det.

Varma hälsningar från Marcus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tittade en del på prospektet och här mina reflektioner.

Bolaget är ett snabbväxande konsultföretag i bilbranschen . Synlig substans 6,58 kr per aktie. Vinst i år  efter nio månader är knappa 2 kr per aktie. Man gör nu en nyemission på 15 miljoner samtidigt som tidigare ägare till viss del  ”cashar  hem”.

Swedbank har förbundt sig att köpa 30% och lägger detta i någon fond.

Låt oss tro att vinsten på helåret hamnar på 2.50 per aktie eller lite mer. Tittar vi bara på vinsten och tillväxten borde aktien stiga en femma eller mer.

Ett hack i vinstkurvan medför dock en kraftig kursnedgång. Ingen krockkudde i form av substansvärde  ( kanske en tia vid årsskiftet) eller hög utdelning finns.

På kort sikt får man hoppas att Avanza och Swedbank samt Privata Affärer som rekommenderar aktien har gjort sin hemläxa. På lång sikt finns både risk och chans.

Det är ingen aktie för änkor och faderlösa barn, men kanske som en krydda i portfölj. Det lutar åt att jag tecknar för ett mindre belopp. Vid eventuell tilldelning säljer jag inom ett halvår.

Ofta har jag rätt, men ibland har jag fel. Gör din egen bedömning. Alla rekommendationer skall alltid tas med en nypa salt.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fick en mager tilldelning. Sålde därför på 39 kr och fick några 100-lappar i vinst. Blev i alla fall en hyfsad timpenning.

Hade jag fått mer hade jag nog avvaktat en bit in på nästa år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-18 klockan 13:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.