Didner & Gerge Aktiefond och Carnegie Strategiefond
Sök:

Didner & Gerge Aktiefond och Carnegie Strategiefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Renato

Den här artikeln publicerades 2017-04-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Didner & Gerge Aktiefond och Carnegie Strategiefond

Tjenare,

Vad tycker ni om Didner & Gerge Aktiefond och Carnegie Strategiefond?

De har lite högra avgift och undrar om de är värda det.

Jag har funderat på att ha 5-10 % i dessa men har blivit lite osäker.

Jag har även Avanza Zero (7,5%) och Spiltan Aktiefond Investmentbolag (10 %) och då kanske ovanstående inte är növändiga.

Ha en trevlig påsk.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Renato,

Tack för din fråga.

Didner & Gerge är ett av få fondbolag som jag gillar som har aktivt förvaltade fonder. Deras fond ”Didner & Gerge Aktiefond” är ju dessutom en av få fonder med 5 stjärnor. Mig veterligen så är Carnegie-fonden relativt ny och har också 5 stjärnor. Den är dyrare än Didner-fonden.

Det är svårt att råda på enskilda innehav i en portfölj då man inte vet hur resten ser ut. Det som jag spontant kan säga är att det ser ut att vara en hel del överlapp i dessa fonderna och de tenderar alla gå ungefär som det svenska indexet vilket gör att man kan ifrågasätta värdet av att ha fyra liknande fonder. Om man däremot vill se det utifrån ett riskspridningsperspektiv mot den svenska/nordiska marknaden så skulle det kunna vara motiverat.

Jag skulle också titta på exponeringen mot Sverige i den totala portföljen. För om du har 10 % i alla dessa fyra fonder så har du 40 procents exponering mot Sverige och det är långt mycket mer än de 0,8 procent som Sverige står för på världsmarknaden.

Som sagt, svårt att ge ett rakt svar, men så resonerar jag i dagsläget.

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-13 klockan 10:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.