Didner och Gerge fonderna
Sök:

Didner och Gerge fonderna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av T

Den här artikeln publicerades 2017-04-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Didner och Gerge fonderna

Hej,

Vad anser ni om dessa fonder? Dyra men dom levererar ju bättre än sitt index.
Hade ni vågat lägga 50% av ert sparande som en direktinsättning fördelat på deras 5 fonder? Sparhorisonten är 5 år.

DG Aktiefond, DG Global, DG Small and Microcap, DG Småbolag och DG US Small and Microcap?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej T,
De har ju onekligen ett väldigt bra ”track record”, dock ska man tänka på att när en fond har ett bra track record så får den in väldigt mycket pengar. När en fond får väldigt mycket pengar kommer fonden att pressas mot index. Detta på grund av att en fond inte får äga mer än en viss andel i bolag. Det betyder i sin tur att en fond med mycket pengar pressas mot att investera i stora bolag (index-bolag).

Med det sagt så tycker jag inte att du behöver vara orolig för att placera i de angivna fonderna, jag tycker att det är för hög avgift, men risken tycker jag är låg. Personligen ser jag till att minska avgifterna så mycket jag kan, men då är jag mer långsiktig än 5 år.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej igen,

  Finns det något smidigt sätt att kolla vilket index en sån fond är närmast att följa och få förslag på vad indexfonderna för detta index heter så att man kan köpa dom?

  Finns det inget med låg risk på 5 år men som ändå ger ganska bra avkastning. Jag är ute efter att göra 5% per år men med risken att förlora 5-10% per år max.

  Enligt DGs hemsida riktar sig deras fonder till dom som sparar 5 år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  T
 2. Vit pil

  Didner och Georges fonder går dåligt. Från att ha gjort i stort sett allt rätt underpresterar samtliga fonder mot sina index. Tidigare kunde de motivera sina höga avgifter med bra resultat, men varför ligga i dyra fonder som inte levererar? Tror att investmentbolag är bättre.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nicke Grahn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-27 klockan 19:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.