Dikretionär Förvaltning - Fisher Investments
Sök:

Dikretionär Förvaltning – Fisher Investments

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy Brandt

ställde för sedan frågan: Dikretionär Förvaltning – Fisher Investments

Hej,

Jag blir uppringd av Fisher Investments och har träffat dem för att titta på deras produkt. Som alltid målas en sken bild upp av hur det fungerar. 1,5% årlig avgift och du får access till personlig rådgivning så mycket du vll mm.

Som den skeptiker jag är skulle jag vilja höra vad andra har att säga om bolaget, deras insatser för kunderna och om detta är ett bättre alternativ än de pensionsfonder jag har idag hos SPP och Länsförsäkringar.

MVH Tommy

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att det ska vara någon vits måste de vara bättre än dina pensionsfonder på att välja vilka aktier och tillgångar som ska gå bäst. Såpass att de överträffar genomsnittet av alla andra som också försöker göra samma sak med mer än 1%/år.

Forskningen och historien säger att de sannolikt inte kommer att lyckas.

Förutsatt att du har rimliga pensionsfonder med låga avgifter förstås.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Kunde inte skrivit det bättre själv än ML. Brukar inte rekommendera den här typen av tjänster tyvärr. Dyra och de underpresterar ofta. Behöver man rådgivning är det alltid bättre att betala för den upfront.

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-10 klockan 10:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.