Din input uppskattas - tack på förhand!
Sök:

Din input uppskattas – tack på förhand!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M

ställde för sedan frågan: Din input uppskattas – tack på förhand!

Vad tror ni om nedan portfölj för privat pensionssparande? Tidshorisont 25-30 år.

Månadssparar med samma fördelning.

 

LF Global Indexnära 60 %

TIN Ny Teknik 10 %

Proethos 10 %

Avanza Emerging markets 10 %

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 5 %

AMF Aktiefond Småbolag 5 %

 

Tanken är att genom TIN och Proethos få lite extra tilt mot megatrender som jag tror kommer allokera mycket kapital närmsta tio åren.

Vad tror ni? Tar jag på mig för mycket risk?

Tack för er hjälp!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det verkar helt OK. Viktigt att ha huvuddelen i indexfonder med låga avgifter (där räknar jag även in Spiltan Investmentbolag), det funkar bäst enligt all forskning (och enligt enkelt förnuft), men inte fel att ha ett par mindre delar i aktiva fonder.

Jag tycker att en viktig del, utöver att eftersträva låga avgifter och att förstå vad man investerar i, är att man själv ska tro på det man investerar i och inte bara följa vad andra säger. Så kör på det du tror på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-06 klockan 15:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.